Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výcvik

O nutnosti správné výchovy, socializace a výcviku jsem byla přesvědčena ještě než jsem si Sheilinku přivezla domů. Proto jsem nechtěla nechat nic náhodě a začala se rozhlížet po vhodném cvičáku.

Na několika cvičištích jsem se byla podívat osobně, hledala informace na internetu a nakonec si vybrala ! Po velice pečlivém výběru, téměř v celém Jihočeském kraji, jsem se rozhodla pro ZKO Boršov nad Vltavou.

Zpočátku mi šlo především o socializaci a výcvik základní poslušnosti. U RR je vhodná výchova a  řádná socializace více než důležitá. Pod vedením výcvikáře Toníka Hanzala jsme se Sheilinkou zvládly nejen cviky základní poslušnosti, které uplatníme v běžném životě (na procházkách v přírodě, ve městě, výstavách,…), ale i na pracovních zkouškách.

Po třech měsících výcviku jsme dokázaly složit zkoušku základní ovladatelnosti psa ZOP. Sheile bylo v té době pouhých 11 měsíců, což je u RR opravdu unikátní výkon . Po tomto úspěchu jsem sportovní kynologii úplně propadla. Dnes se věnujeme všestrannému výcviku, tedy nejen poslušnosti, ale i stopám a dokonce obranám.

Největší zásluhu nejen na našich úspěších, ale hlavně na tom, že nás výcvik PROSTĚ BAVÍ  má výcvikář Toník. Jen s kvalitním tréninkem, trpělivostí a společnou chutí pracovat (a že to zrovna s RR není úplně jednoduché ) totiž přichází onen kýžený úspěch!